Značaj glasa birača u BiH: U FBiH vlast još uvijek nije formirana

Iako su se uveliko stranke  aktivirale sa novim starim obećanjima za lokalne izbore u novembru, u Federaciji još vlast nije formirana ni nakon opštih izbora. Vlada Federacije radi u starom sastavu iako su mnogi od  ministara danas i zastupnici i cijeli taj haos pokazuje da što se tiče rada, odnosno nerada, vlasti , izbori nemaju neki veliki značaj.

 

Vlada Federacije  u starom sazivu. Onima koji su na vlasti to odgovara. A građani to uglavnom ni ne primjećuju , stanje je nepromijenjeno loše.

 

Poenta je zašto trošimo toliki novac na izbore ako nećemo da ispoštujemo birače, šta radi opozicija koja im to dozvoljava i šta rade građani  koji dozvoljavaju da oni  ne implementiraju rezultate već da imamo vlast koju su izabrali  prije šest godina

 

 

Postavlja se pitanje  čemu izbori u Federaciji , ako se ni Vlada nije formirala.

I to su neke nedoumice koje mi kao analitičari veoma teško možemo da odgovorimo jer to su ustavri pitanja za lidere političkih partija koji su pred izbore obećavali svašta ali vidimo da poslije izbora nemaju inicijativu da se bilo šta promijeni

 

 

Konstantan problem  moglo bi se reći u BiH. Ipak, pored svega toga , građani opet biraju iste. Nema pritiska, nema odgovornosti. A promjene su itwkaako moguće, samo ih je potrebno pokrenuti.

Neformiranjem vlasti građanima i biračima ustvari poručuju da njihov glas nema nikakav značaj niti uticaj na političare i njihove strukture. Odgovornosti za svoje postupke nemaju , a institucije nisu u stanju rješavati političke probleme.

 

Pogledajte prilog.

 

 

OKanal

Podijeli objavu:
error: Sadržaj je zaštićen !!