Prognoza vremena za naredne dane

Danas se u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove očekuje magla i niska oblačnost, koja se ponegdje može zadržati veći dio dana. U ostatku zemlje sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje prema kraju dana i u večernjim satima.

 Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura zraka od -9 do -4, na planinama do -12, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od -1 do 4, na jugu od 5 do 9 stupnjeva.

U Sarajevu u jutarnjim satima niska oblačnost. Tokom dana, smanjenje oblačnosti i sunčanije. Jutarnja temperatur oko -6, a najviša dnevna oko 0 stupnjeva.

U četvrtak će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Poslije podne i u večernjim satima na jugu sa kišom, a na jugozapadu i sjeverozapadu zemlje se očekuje susnježica. Na planinama sa snijegom. Jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, na jugu od 2 do 6, a najviše dnevne temperatura od 0 do 5, na jugu od 8 do 10 stupnjeva.

U pteak, također, pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, u centralnim i istočnim područjima sa susnježicom i slabim snijegom. U Hercegovini sa kišom. Poslije podne bez padavina u cijeloj zemlji i postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 1, na jugu od 2 do 5, a najviše dnevne temperatura od 0 do 6, na jugu od 8 do 10 stupnjeva.

Za subotu meteorolozi najavljuju pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u južnim i jugozapadnim područjima sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na jugu od 2 do 5, a najviše dnevne temperatura od 2 do 8, na jugu od 8 do 10 stupnjeva.

Podijeli objavu:
error: Sadržaj je zaštićen !!