POSJETA OPĆINSKOG NAČELNIKA KOMPANIJI „H&H FRUIT“ BEGOV HAN

Općinski načelnik Mato Zovko u čijoj pratnji su bili predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče Muhamed Jusufović, pomoćnik načelnika za gospodarstvo i financije općine Žepče Namik Malićbegović, predsjednik MZ Begov Han Selver Jusufović, direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko i vijećnik Ćazim Huskić posjetili su savremenu hladnjaču za zamrzavanje i preradu svih vrsta jagodičastog  i bobičastog voća, kao i bilja i šumskih plodova koja posluje u okviru kompanije HEKO d.o.o.,  a nalazi se u Begovom Hanu. Ispred kompanije „H&H Fruit“ Begov Han sastanku je prisustvovala Fatima Memčić, predstavnik Poslovne jedinice kompanije „H&H Fruit“ u Begovom Hanu sa suradnicima.

Razgovarano je o prošlogodišnjim aktivnostima kompanije i naporima oko prihvata značajnih količina maline kako sa općine Žepče tako i iz susjednih općina gdje su se proizvođači i otkupljivači susreli sa prekomjernim količinama maline a ograničenim skladišnim i rashladnim kapacitetima. Kapacitet hladnjače „H&H Fruit“ u Begovom Hanu iznosi 2.300 tona i u potpunosti zadovoljavaju potrebe farmera i berača sa područja ZDK i šire. U sezoni zapošljava 120 ljudi koji rade na prihvatu i sortiranju maline.

Značajnijih problema u dosadašnjem radu nije bilo iz razloga što je dobro osmišljen proces rada unutar kompanije u Begovom Hanu a i rad sa proizvođačima je na profesionalnoj i stručnoj osnovi u postizanju zajedničkih interesa na dobrobit proizvodnje maline i ostalog jagodičastog voća, kazala je Fatima  Memčić.

Općinski načelnik Mato Zovko je pohvalio rad zaposlenih i menadžmenta firme „H&H Fruit“ u Begovom Hanu i zahvalio se vlasniku kompanije „Heko“ Bugojno Muhamedu Palačkiću na odluci da investira u općinu Žepče i podigne suvremene kapacitete za potrebe preko 3000 proizvođača maline i ostalog jagodičastog voća u općini Žepče. Obećao je potrebnu pomoć i podršku u nastavljanju ostvarivanja pozitivnih rezultata ove kompanije, i zaželio da i ova godina bude uspješna kako za kompaniju tako i za proizvođače.

Nakon radnog sastanka općinski načelnik sa suradnicima i u pratnji predstavnika kompanije obišao je rashladne kapacitete u kojima se nalazi najsuvremenija oprema za sortiranje, kontrolu, i pakiranje zamrznutog voća kako bi se zadovoljila kvaliteta proizvoda u skladu sa propisima Europske unije. Kompanije HEKO d.o.o. Bugojno, u segmentu proizvodnje sadnog materijala jagodastog i bobičastog voća, kao i hladioničkim kapacitetima, spada u red najvećih kompanija u regionu, pa i šire.

 RAŽ

Podijeli objavu:
error: Sadržaj je zaštićen !!