Do 11 sati u općini Žepče glasalo 11,44 posto birača

Sva biračka mjesta jutros u Žepču otvorena su na vrijeme. Prema podacima Općinske izborne komisije Žepče, od ukupno registriranih 23.652 birača do 11 sati na birališta na području općine Žepče ukupno je izašlo 3.416 birača ili 14,44 posto. 

Najveća izlaznost zabilježena je u Orahovici, gdje je do 11 sati glasačku dužnost obavilo 20,69 posto odnosno u Begovom Hanu, gdje je glasalo 20,79 posto glasača.

Građani na području žepačke općine mogu glasati na 42 biračka mjesta, od čega je 38 redovnih biračkih mjesta. U Srednjoj mješovitoj školi Žepče otvoreno je jedno biračko mjesto i za glasanje u odsustvu. Također, u izborni proces uključena su i tri mobilna tima. Predstavnici OIK Žepče ističu kako su zadovoljni dosadašnjim izlaskom građana te da do sada nisu evidentirani problemi na biračkim mjestima.

Izborni proces u općini Žepče provodi 340 članova biračkih odbora, a regularnost nadgleda oko 140 domaćih i vrlo veliki broj stranih posmatrača. Ono što se može vidjeti na biračkim mjestima u samom gradu Žepču jeste da se izlaznost znatno povećala u popodnevnim satima i na pojedinim biračkim mjestima već su se formirali redovi. 

 

Avaz.ba

Podijeli objavu:
error: Sadržaj je zaštićen !!